Επιστροφές χρημάτων πραγματοποιούνται μόνο σε περίπτωση που παραλάβετε ελαττωματικό προϊόν. Σε κάθε άλλη περίπτωση γίνεται αλλαγή με άλλο προϊόν ή νούμερο.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Ποια είναι η διαδικασία αλλαγών;

Μπορείτε να μας επιστρέψετε οποιοδήποτε προϊόν, αρκεί να βρίσκεται στην αρχική του κατάσταση και να περιλαμβάνεται στο δέμα η απόδειξη αγοράς. Αλλαγές δεν γίνονται σε προϊόντα που βρίσκονατι σε έκπτωση ή προσφορά. Επιπλέον, τα μαγιό και τα εσώρουχα ΔΕΝ επιστρέφονται για λόγους υγιεινής. .

Οι επιστροφές γίνονται εντός 3 εργάσιμων ημερών από την ημέρα που παραλάβατε.

Η αποστολή του δέματος γίνεται αποκλειστικά με ACS Courier με δική μας χρέωση για την Ελλάδα.

Αλλαγή με άλλο νούμερο ή προϊόν

Σε περίπτωση που το νούμερο ή το προϊόν που έχετε παραγγείλει δεν σας ικανοποιεί μας στέλνετε ένα email με τα στοιχεία σας και την αλλαγή που επιθυμείτε να κάνετε.

Στην συνέχεια στέλνετε το προϊόν που δεν επιθυμείτε σε εμάς με ACS Courier και εμείς μόλις το παραλάβουμε σας στέλνουμε την νέα παραγγελία.

Πίστωση ποσού.

Σε περίπτωση που δεν βρείτε κάτι που σας ικανοποιεί μπορούμε να σας κάνουμε πίστωση του χρηματικού ποσού και να το χρησιμοποιήσετε σε μια νέα σας αγορά. Η πίστωση είναι διαθέσιμη για 30 ημερολογιακές ημέρες.

Με ποια εταιρεία courier μπορώ να στείλω την αλλαγή;

Οι επιστροφές εντός Ελλάδος στέλνονται αποκλειστικά με ACS Courier με δική μας χρέωση. Σε περίπτωση που επιλέξετε άλλη εταιρεία δεν έχουμε καμία ευθύνη για την παραλαβή του δέματος και τα έξοδα αποστολής.

Οι επιστροφές για την Κύπρο έχουν έξοδα 8€ τα οποία επιβαρύνουν τον πελάτη. Η αποστολή θα πρέπει να γίνει με την ίδια εταιρεία courier που παραλάβατε το δέμα σας.

Λανθασμένη αποστολή

Αν τυχόν ο πελάτης παρέλαβε προϊόν διαφορετικό από εκείνο της επιλογής του, θα πρέπει να  ενημερώσει τηλεφωνικά εντός 3 ημερών από την παραλαβή. Θα σας δοθούν οδηγίες για την επιστροφή και την αντικατάστασή του, στην οποία δεν θα έχει καμία επιβάρυνση ο πελάτης.